HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğru Oturma Şekli Nedir ?

21-06-2021 13:30
Doğru Oturma Şekli Nedir ?

Vücudumuzdaki bir çok sağlık probleminin nedeni ergonomi şartlarına uygun olmayan eşyalar veya duruş bozuklukları olabilir. Özellikle duruş bozukluğu günlük hayatta fiziksel ve ruhsal durumumuzu olumsuz yönde etkileyen önemli faktörlerden birisidir.

Duruş bozukluğu, tıbbi tedavi ile düzeltilebilir ancak doğru duruş yöntemleri ile önceden engellemek mümkün ve daha kolaydır. 

İdeal Oturma Pozisyonu Nedir ?

İnsan vücudu anatomik olarak yürümeye ve ayakta durmaya daha uygundur. Yani oturmak, en rahat ettiğimiz duruş şekli değildir. Ancak günümüzde bir çok iş uzun süre oturarak yapılmakta ve oturmanın ayakta durmak kadar fiziksel yorgunluk vermemesi nedeniyle oluşturduğu etki fark edilmemekte.

Otururken;

sırtınızı dik tutun.

Oturduğunuz sandalyenin arkası yüksek olmasını sağlayın.

Arkanızı sandalyenin sırtlığına dayayın.

Ayakların yere temas etmesine dikkat edin.

Bacak bacak üstüne atmayın.

Omuzlarınızı rahat pozisyonda tutun, öne ve yukarı doğru yaslanmayın.

Sandalyenize yaslandığınızda bel çukurunuzun dolması, desteklenmesi gerekir. Buna göre uygun sandalye seçin ya da sandalyenizi bel çukurunu dolduran bir yastık ile takviye edin.Uzun süreli oturarak çalışacaksanız her 30 dakikada bir kalkıp dolaşın ve kaslarınızı gerdirin.

  • Doğru Oturma Biçimi

    Bilgisayar kullanırken öne doğru yaslanmayın, koltuğu masaya yaklaştırın. Sırtınızı sandalyenin arkasına dayayın ve kollarınızı uzatın.

    Ekran yüksekliği gözünüz aynı hizada olmalıdır. Sandalye yüksekliğini ekran hizasına göre ayarlayın. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.