HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğru Ofis Koltuğu Nasıl Seçilmeli?

04-08-2021 09:55
Doğru Ofis Koltuğu Nasıl Seçilmeli?

Çalışırken yaşadığınız ufak tefek ağrılar, önemsiz olduğunu düşündüğünüz sırt, bel ve boyun ağrıları uzun vadede büyük problemlere dönüşebilir. Doğru ofis koltuğu seçimi büyük rahatlık ve verim sağlayacaktır.

Uzunyonetici-koltuklari süre oturmak sırtınızda ağrılar, omurganızda sağlık sorunları ve strese yol açar.  Ergonomik ofis koltuklarının uzun vadeli sağlık sorunlarının azalmasına  iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Peki doğru ofis koltuğunu seçmek için nelere dikkat etmelisiniz?

1.Uyum

Ergonomik ofis koltuklarının yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır. Koltuk yukarı-aşağı hareket edebilmelidir. Böylece boyunuza göre ayarlayabilirsiniz. Dizlerinizin doksan derece açı ile bükerken ayaklarınız yere tam basabilmelidir. Alırken kimin için alınacağını göz önünde bulundurarak ona göre seçim yapılmalıdır.

Ofis koltuğunun kolçakları, oturağı ve sırt desteklerinin ayrı ayrı bağımsız olarak ayarlanabilir olması önemlidir. Alırken bunlara dikkat etmeli ve seçerken dikkatli olmalısınız.

2.Sırt Desteği

Çalışma koltuğu seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta, koltuğun sadece tek destekli olması yeterli değildir. Sırtınız için üst ve orta destekli olması gerekir.  İnsan anotomisi gereği bel boşluğunun da desteklenmesi omurgayı rahatlatır. Sırtınızın şeklini ve doğal eğrisini desteklemelidir.

Sırtınızın desteksiz olması omurganızın düzleşmesine sebebiyet verir.  Bel destekli çalışma koltuğu  tercih etmezseniz dahi sırtınız için destek pedi alıp kullanabilirsiniz. Gününüzün çoğunluğunu oturarak geçiriyorsanız omurilik disklerinizi ve kaslarınızın basıncını hafifletmeye yaracak ergonomik ofis koltukları tercih edin.

3.Tercih

Ofis koltuğu  seçerken mümkünse bizzat deneyin. Görmek ve denemek farklı şeylerdir. Oturduğunuz zaman ne kadar rahat olduğuna dikkat edin, ihtiyaçlarınızı gözden geçirin ve buna uygun olup olmadığına bakın. Koltuğun tekerlekli olmasına dikkat edin ve özgürce hareket edip etmediğini kontrol edin. Koltuk yüksekliği ayarlanamıyorsa kendinize ayak desteği bakın. Eğer ofis koltuğunu internetten almayı tercih edecekseniz, satın alacağınız yerin güvenilirliğine, satış ve iade şartlarına dikkat edin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.